El-Saaf [61:6] Ayetindeki (Ahmed) Muhammed Nebi midir?
İsa’dan Sonra Elçi
[61:6] Hani Meryemoğlu İsa demişti ki “Ey İsrailoğulları! Ben size TANRI’nın elçisiyim, Tevrat’ı doğruluyorum ve benden sonra gelecek, adının daha da fazla övüleceği (Ahmed) bir elçinin müjdesini getiriyorum.” Sonra onlara apaçık kanıtlar gösterince, “Bu esaslı bir sihir” dediler.
Burada geçen (Ahmed) Muhammed Nebi’dir…
Kur’an-ı Kerim’e göre, Hz. Muhammed’in adının İncil’de “Ahmed” olarak geçtiği belirtilmektedir. Ancak, İncil’in mevcut çevirilerinde bu isme doğrudan rastlanmamaktadır. İslam alimleri, Kur’an’da belirtilen bu referansı İncil’de bulmak için bazı ayetleri yorumlamaktadır. Özellikle şu ayetler öne çıkar:
Yuhanna 14:16: “Ben de Baba’dan dileyeceğim ve size başka bir Yardımcı verecek; O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye.”
İslam alimleri, bu ayette geçen “Yardımcı” ifadesinin Hz. Muhammed’e işaret ettiğini savunmaktadır.
Yuhanna 15:26: “Yardımcı geldiği zaman, yani Benim adımla Baba’dan size göndereceğim Gerçeğin Ruhu geldiği zaman, O bana tanıklık edecek.”
Bu ayette de “Yardımcı” ve “Gerçeğin Ruhu” ifadelerinin Hz. Muhammed’e işaret ettiği düşünülmektedir.
Yuhanna 16:7: “Ama size gerçeği söylüyorum: Benim gitmem sizin yararınızadır. Çünkü gitmezsem Yardımcı size gelmez. Ama gidersem Onu size gönderirim.”
İslam alimleri, bu ayette de Hz. Muhammed’in geleceğine dair bir işaret olduğunu iddia etmektedir.
Bu ayetler, İslam alimleri tarafından Hz. Muhammed’in İncil’de “Ahmed” olarak geçtiği yerler olarak yorumlanmaktadır.
- Bu konu 19 saat 14 dakika önce önce tarafından değiştirildi.
- Bu konu 19 saat 12 dakika önce önce tarafından değiştirildi.
- Bu konu 19 saat 11 dakika önce önce tarafından değiştirildi.
- Bu konu 18 saat 56 dakika önce önce tarafından değiştirildi.
- Bu konu 18 saat 55 dakika önce önce tarafından değiştirildi.
- Bu konuya cevap yazmak için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.