Öldükten sonra dirileceksek neden ölüyoruz ?
Aslında ölüm bir boyut değişimidir. Kuran’a baktığımızda Geçiş Dönemi ibaresini görüyoruz. Bu hayat Rabbimizin bizlere verdiği Son Şans. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Aşağıda sıralayacağım ayetler ölümün neden olduğunu anlatıyor diye düşünüyorum.
Tanrı Hakkında İçgüdüsel Bilgi ile Doğarız*
[7:172] Hani Rabbin Âdem’in soyundan gelen herkesi toplamış ve onlara kendileri için şahitlik ettirmişti: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” Hepsi de “Evet. Biz şahitlik ediyoruz” dediler. Böylelikle, Diriliş Günü’nde “Biz bunun farkında değildik” diyemezsiniz.
*7:172 Bu sayede, her insan Tanrı hakkında içgüdüsel bir bilgi ile doğar.
Şeytan Diğer Alternatiftir
[36:60] Ey Âdemoğulları! Sizinle antlaşma yapmadım mı, şeytana tapmayın diye? O sizin en azılı düşmanınız diye?
[90:4] Biz insanoğlunu, (kendini günahın bedelinden kurtarması için) sıkı çalışsın diye yarattık.*
Hayatımızın Amacı*
[67:2] Aranızdan kimin daha iyisini yapacağını ayırt etmek amacıyla ölümü ve hayatı yaratmış Olan.* O Kudretlidir, Bağışlayıcıdır.
*67:2 Bu dünyanın ardındaki amacın detayları için Giriş’e ve Ek 7’ye bakınız.
[16:111] Gün gelecek, her ruh, kendi kendinin avukatı olarak görev yapacak ve her bir ruha, en ufak bir haksızlık olmadan her ne yapmışsa karşılığı tamamen ödenecektir.
[45:22] TANRI gökleri ve yeri belirli bir amaç için yarattı ki, her bir ruha en ufak bir haksızlık olmadan kazanmış olduğu ne varsa karşılığını ödesin.*
*45:22 Tanrı bize bu hayatı, kendimizi günahın bedelinden, Şeytan’la olan eski ittifakımızı kınamamız ve Tanrı’nın krallığına tekrar girmemiz için değerli bir şans olarak verdi. Giriş’e ve Ek 7’ye bakınız.
- Bu konuya cevap yazmak için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.